KLAUSIES!

 

Atrodi un izlasi Bībeles pantu, kas izmainīs tavu dzīvi - Jāņa evanģēlijs 3:16

ĻAUŠANĀS PAMĀCĪBAI: NENOVĒRTĒJAMA ĪPAŠĪBA PDF Drukāt E-pasts
Autors ĻAUŠANĀS PAMĀCĪBAI: NENOVĒRTĒJAMA ĪPAŠĪBA   

Tomam, manam draugam, izpilddirektoram, vadības komandā bija kāds daudzsološs darbinieks, kuram darbā bija zināmas problēmas. Bija skaidrs, ka šim darbiniekam nepieciešams pievērst papildus uzmanību, līdz viņš sasniegtu to potenciālu, ko visi apjauta viņā esam. Viena no problēmām bija tā, ka šis jaunais vadītājs nespēja nekontrolēt. Viņam trūka kvalitāte, kuru Toms uzskatīja par kritiski svarīgu personiskajai un profesionālajai izaugsmei - ļaušanās pamācībai.

Neskatoties uz inteliģenci un dabisku talantu, lai vienu dienu kļūtu par vērtīgu komandas dalībnieku, šā cilvēka pretestība instrukcijām un korekcijām varēja kļūt par šķērsli izaugsmei. Toms zināja, ka, ja vadītājs nekļūs atvērtāks izmaiņu rekomendācijām, jebkuri mēģinājumi viņam palīdzēt būs veltīgi.

Nevēloties zaudēt cīņā par jauno kolēģi, Toms ieplānoja tikšanos zem četrām acīm, lai izdiskutētu problēmas būtību. Viņam bija jāpārliecina, ka viņš ir apmācāms, Toms paskaidroja, vai arī būs jāizskata citas opcijas.

Par laimi, šis vadītājs pazemojās un pieņēma Toma piedāvājumu papildus vadīšanai. Rezultāts bija jaunā vadītāja strauja izaugsme un uzņēmuma rentabilitātes pieaugums. Tā bija win-win situācija gan viņam, gan organizācijai, bet, ja viņš pārmaiņām nebūtu piekritis, zaudētāji būtu visi.

Rakstos vairākkārt varam redzēt uzsvaru uz spēju, ļauties pamācībai, svarīgumu. Lūk, daži piemēri.

Ļaušanās pamācībai ved uz labklājību. Ir sens teiciens: "Neviens no mums nav tik gudrs kā visi kopā." Mēs varam uzskatīt, ka spējam gūt panākumus individuāli, bez palīdzības, bet šāda rīcība gandrīz vienmēr noved pie neveiksmes. Tomēr paļaušanās uz citu gudrību un ieskatiem visbiežāk ved uz panākumiem. "Kas kādu lietu gudri vada, tas atrod laimi un svētīts ir tas, kas paļaujas uz To Kungu" (Salamana pamācības 16:20). "Kur padoma nav, tur nodomus neizved galā, bet, kur ir daudz padomdevēju, tur tie piepildās" (Salamana pamācības 15:22).

Ļaušanās pamācībai bruģē ceļu uz gudrību. Kad jaunietim, kurš meklēja mentoru, jautāja, kāpēc viņam tāds nepieciešams, viņš atbildēja: "Es vēlos mācīties no viņa kļūdām." Parādot savam vecumam neraksturīgu briedumu, jaunais cilvēks bija sapratis, ka viņam nav jāpieļauj visas kļūdas pašam, bet var mācīties no citu cilvēku pieļautajām kļūdām. Gudrība parasti ir produkts pieredzei, un pieredze bieži vien veidojas caur kļūdām un to labošanu un pārmaiņām. "Paklausi padomam un iedziļinies audzināšanas pamācībās, lai tu pēc tam būtu gudrs" (Salamana pamācības 19:20).

Ļaušanās pamācībai meklē labākos resursus. Pasaule ir zināšanu pilna. Par gandrīz jebkuru tematu ir simtiem un tūkstošiem grāmatu. Medijos - TV, radio, laikrakstos - ir nebeidzama informācijas plūsma. Internets ir kā bibliotēka jūsu pirkstu galos, pārpilnības rags, praktiski visam, kas var ievajadzēties. Mums vienīgi ir ierobežots laiks, un tas, kādus resursus izmantojam, var ietekmēt ne tikai mūsu mācāmību, bet arī to, ko mēs iemācamies. Kāpēc gan nekonsultēties ar Bībeli? Vēršoties pie sava jaunā mācekļa, apustulis Pāvils rakstīja: "Visi šie raksti ir Dieva iedvesti un ir noderīgi mācībai, vainas pierādīšanai, labošanai, audzināšanai taisnībā, lai Dieva cilvēks būtu pilnīgs, sagatavots katram labam darbam" (2. Timotejam 3:16-17).

Ļaušanās pamācībai ir kvalitāte, kuras esamība mums jāsaskata tajos, kurus izvēlamies mūsu biznesa dažādo sfēru vadīšanai.

@2020, Unconventional Business NetworkResource Center, Inc. Adaptēts ar "Integrity Moments with Rick Boxx," atļauju. Komentāri saistībā ar integritāti, raugoties no kristieša perspektīvas. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.unconventionalbusiness.org. Viņa jaunā grāmata: "Unconventional Business", nodrošina "Five Keys to Growing a Business God’s Way."


Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1. Vai domājat, ka esat apmācāms? Paskaidrojiet savu atbildi.


2.  No jūsu novērotā - kādas sekas ir mācāmības iztrūkumam? Vai esat kādreiz sastapušies ar šādu personu? Kāda bija pieredze?

 

3. Kādus soļus varētu spert, lai būtu vairāk apmācāms? Vai mācāmības īpašībai ir kāda saikne ar pazemību?

 

4. Pēdējais ieteikums šajā rakstā ir vērsties pie Bībeles kā svarīga mācību avota. Vai piekrītat, it īpaši saistībā ar mūsdienu darba un tirgus vidi? Kāpēc jā vai nē?


Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Salamana pamācības 12:15, 19:27, 20:18, 24:5-6, 27:17; Efeziešiem 2:10; Kolosiešiem 1:28.

 

Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

 

 

Valters ir atnācisuz baznīcu

Rūdolfs ir atnācis uz baznīcu

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 03 marts 2020 20:25
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Sv Apr 21 @11:00 -
Dievkalpojums
Sv Apr 28 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 179 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk