KLAUSIES!

 

Atrodi un izlasi Bībeles pantu, kas izmainīs tavu dzīvi - Jāņa evanģēlijs 3:16

MISIJAS LAUKS - TUVĀK NEKĀ JŪS DOMĀJAT PDF Drukāt E-pasts
Autors MISIJAS LAUKS - TUVĀK NEKĀ JŪS DOMĀJAT   

Vai esat kādreiz bijuši misijas laukā? Ļaujiet man jūs brīdināt - šis jautājums ir nedaudz āķīgs. Vairumam no mums, kad dzirdam "misijas lauks", prātā nāk tālas zemes ar svešu valodu un kultūrvidi, kas ir pilnīgi atšķirīga mūsējai. Tradicionāli tas ir tā. Bet, vai esat kādreiz domājuši par to, ka misijas lauks var būt tepat otrpus ielai vai arī tieši blakus jūsu darba vietai?

Mans draugs Kens ilgāk nekā 25 gadus vadīja kalpošanu uzņēmējiem un augstākā līmeņa vadītājiem, piedāvājot viņiem vietu kur satikties, lai dalītos kopīgās problēmās, vajadzībās un izaicinājumos. Katru reizi, kad grupai pievienojās jauns loceklis, Kens norādīja uz zīmi virs ieejas durvīm, kas kalpoja kā ikdienas atgādinājums. Uz zīmes bija rakstīts: "Tagad jūs ienākat misijas laukā."

Uzraksts ir pilnībā atbilstošs, jo, kad Jēzus deva pavēli, kuru bieži vien sauc par Lielo Uzdevumu - "...eita un darait par mācekļiem visas tautas..." (Mateja 28:19) - Viņš neteica, ka mums nevajadzētu ietvert valsti, pilsētu vai vietu, kur dzīvojam. Runājot praktiski, ja mēs nespējam radīt mūžības ietekmi vietā, kurā atrodamies patlaban, kā gan mēs spēsim tur, kur neesam klātesoši?

Vairumā no saviem 10 gadiem, kuru laikā es biju laikraksta redaktors, es nebiju Jēzus sekotājs. Un pat pēc tam, kad biju savu dzīvi nodevis Viņam, man trūka izpratnes, kā runāt ar citiem par savu ticību un kā citiem ticīgajiem palīdzēt garīgajā izaugsmē. Tikai pēc iesaistīšanās CBMC un komunikācijas uzsākšanas ar mērķtiecīgiem un nobriedušiem Kristus sekotājiem, es aptvēru, ka stāstīt citiem par Viņu nav tikai garīdznieku un profesionālo misionāru darbs.

Lūk, dažas mācības no Bībeles, kas apstiprina to, lai ko arī mēs darītu un kurp ietu, mēs jau esam "misijas laukā":

Priekš dažiem mēs esam tikai "Jēzus", kuru viņi redzēs. Daudzās pasaules zemēs mēs dzīvojam sekulārā post-kristietības kultūrā. Daudzi cilvēki, it īpaši no biznesa un profesionālās vides, neapsver iespēju iegriezties lūgšanu namā, pat ja viņiem ir garīga rakstura jautājumi. Iespējams, mēs esam tie, kurus Dievs vēlas izmantot, lai dotu viņiem atbildes. Jēzus Saviem sekotājiem teica: "Jūs esat pasaules gaišums; pilsēta, kas stāv kalnā, nevar būt apslēpta" (Mateja 5:14). Viņš arī teica: "Tāpat lai jūsu gaisma spīd ļaužu priekšā, ka tie ierauga jūsu labos darbus un godā jūsu Tēvu, kas ir debesīs" (Mateja 5:16).

Mēs varam parādīt Kristus būtību realitātē ar to, kā izturamies darbā. Kāds draugs man stāstīja par novēroto zemo ētikas un standartu līmeni savā nozarē. Es viņam ieteicu to izmantot kā lielisku iespēju izcelt savu uzņēmumu un tā vērtības pretstatā konkurentiem. "Un visu, ko vien jūs darāt vārdos vai darbos, to visu darait Kunga Jēzus Vārdā, pateikdamies Dievam Tēvam caur Viņu" (Kolosiešiem 3:17). Tāpat apustulis Pāvils pamācīja Korintas iedzīvotājus: "Tāpēc, vai ēdat vai dzerat, visu to dariet Dievam par godu" (1. Korintiešiem 10:31).

Tātad nākamreiz, kad domāsiet par došanos misijā, atcerieties, ka jūs jau tur esat! Jums nav pat jāsakravā ceļasoma!

© 2018. Roberts Dž. Tamasi ir autors grāmatām Business at Its Best: Timeless Wisdom from Proverbs for Today's Workplace; Tufting Legacies; un līdzautors, kopā ar David A. Stoddard, The Heart of Mentoring, un rediģējis daudzas citas t. sk. Mike Landry sarakstīto Advancing Through Adversity. Roberta tīkla lapa ir www.bobtamasy-readywriterink.com, un katru otro nedēļu publikācija blogā: www.bobtamasy.blogspot.com.


Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1.  Kas jums nāk prātā, dzirdot vārdu savienojumu "misijas lauks"?

 

2.  Vai esat kādreiz bijuši misijā tās tradicionālajā izpratnē - t.i., ceļojuši uz citu valsti, kultūru - pat, ja uz īsu laiku? Ja jā, kāda bija pieredze?

 

3. Kādā veidā misija tālumā, otrā okeāna krastā, vai vismaz ārpus valsts, atšķiras no šeit aprakstītās misijas - savā pilsētā, blakus ielā vai tieši blakus darba vietai?

 

4. Ja jūs ņemtu vērā un lai ko arī darītu, lai kurp arī ietu darba laikā, "jūs dodaties misijas laukā", vai jūsu attieksme pret darbu un tajā sastaptajiem cilvēkiem mainītos? Kāpēc jā vai nē?

 

Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Efeziešiem 2:10; Kolosiešiem 3:23-24, 4:5-6; 2.Timotejam 3:16-17; 1. Pētera 3:15-16.

 

Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

 

 

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 30 janvāris 2018 01:40
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Sv Apr 21 @11:00 -
Dievkalpojums
Sv Apr 28 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 192 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk