GUDRĪBA, ZINĀŠANAS UN IZPRATNE PDF Drukāt E-pasts
Autors VIENĪGAIS, NO KĀ MUMS JĀBAIDĀS, IR MŪSU BAILES?   

ASV prezidents Franklins D. Rūzvelts savā pirmajā inaugurācijas runā 1933. gadā teica: "Vienīgais, no kā mums ir jābaidās, ir mūsu bailes." Ja es tad būtu jau dzimis, iespējams, būtu kārdināts izsaukties: "Jā, tev viegli to teikt!" Tomēr, Rūzveltam bija doma, ka bailes var būt ļoti liels un paralizējošs spēks, kas mūs attur no darīšanas vai pat mēģinājuma darīt, pat ja iespējas irdaudzsološas.

Draugs Deivids Sanfords rakstīja par piecām bailēm, kuras tiek novērotas profesionāļiem:

• Bailes no klusuma (paņemt brīvu laiku prom no darba, lai pārdomātu izdarīto, plānotu nākotni utt.)

• Bailes dalīties (izteikt jaunas idejas, ļoti svaigas, baidoties no spriedumiem un kritikas)

• Bailes pārdot (visam jābūt nostrādātam līdz galam - produktam, plānam, piedāvājumam un rekomendācijām)

• Bailes no atraidījuma un neveiksmēm (uztraukums par to, ko citi teiks)

• Bailes no panākumiem (uztraukums, ka, ja gūsim panākumus, citi no mums gaidīs vēl lielākus)

Īstenībā mēs katrs varam identificēt sev vismaz vienas no uzskaitītajām bailēm, iespējams, pat visas. Es atpazīstu vairākas. Paiet nedaudz malā no darba, lai padomātu, iztēlotos vai plānotu, dažkārt ir pretrunā manai dabai. "Man kaut kas ir jādara, nevis jādomā!" Bet, ja mēs neieturam pauzes savās aktivitātēs, kā lai mēs zinām, ka darām pareizās lietas un darām tās pareizajā veidā?

Pārdošana nekad nav bijusi viena no manām spēcīgākajām pusēm, ko sapratu diezgan agri, jau koledžas gados. Mēģināt cilvēkiem kaut ko pārdot likās līdzīgi, kā mēģināt viņiem atlauzt rokas aiz muguras. Un domāju, ka mums katram ir bijis laiks, kad kavējamies doties uz priekšu un domājam: "Kas būs, ja es centīšos darīt labāko iespējamo, bet tomēr piedzīvošu neveiksmi?"

Pat šobrīd, manas karjeras pilnbriedā, es dažkārt konstatēju, ka cīnos ar šīm bailēm. Tad es cenšos sev atgādināt tādu patiesību kā: "Ja es nemēģināšu, tad neizdošanās ir garantēta." Vai arī pārfrāzētu Zelta likumu: "Pārdod citiem tā, kā gribētu, lai pārdod tev."

Bet esmu arī sapratis, ka patiesais risinājums nav gudri teicieni, bet uzticēšanās Dievam, Viņa gudrība un vadība. Lūk, dažas Rakstu vietas, kuras var palīdzēt:

Ticība Dieva klātbūtnei. Sastopoties ar biedējošu situāciju un bailēm, apziņa, ka Dievs ir kopā ar mums, var dot pārliecību un cerību. "Nebīsties, jo Es esmu ar tevi! Neatkāpies, jo Es esmu tavs Dievs! Es tevi stiprinu, Es tev arī palīdzu, Es tevi uzturu ar Savas taisnības labo roku" (Jesajas 41:10).

Ticība Dieva mīlestībai. Mēs, kā Dieva bērni, ticam, ka Viņš ir suverēns, ka Viņš zina mūsu situāciju un to kontrolē. Tādēļ mēs varam uzticēties, ka Viņš to izmantos galīgajam labumam. "Jo jūs neesat saņēmuši verdzības garu, lai atkal kristu bailēs, bet jūs esat saņēmuši dievbērnības Garu, kas mums liek saukt: Aba, Tēvs!" (Romiešiem 8:15).

Uzticēšanās, ka Dievs var atrisināt sarežģījumus. Kad problēmas rādās lielākas nekā spējam panest, mums ir iedrošinājums, ka Dievs ir par tām lielāks. "Ko nu sacīsim par visu to? Ja Dievs par mums, kas būs pret mums?" (Romiešiem 8:31).

@2018. Roberts Dž. Tamasi ir autors grāmatām Business at Its Best: Timeless Wisdom from Proverbs for Today’s Workplace; Tufting Legacies; un līdzautors, kopā ar David A. Stoddard, The Heart of Mentoring, un rediģējis daudzas citas t. sk. Mike Landry sarakstīto Advancing Through Adversity. Roberta tīkla lapa ir www.bobtamasy-readywriterink.com, un katru otro nedēļu publikācija blogā: www.bobtamasy.blogspot.com.


Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1. Ar kuru no piecām minētajām bailēm varat sevi identificēt visvairāk? Paskaidrojiet atbildi.


2.  Vai jums regulāri jācīnās ar kādām bailēm, kuras nav minētas šajā sarakstā? Ja jā, kad visbiežāk ar tām sastopaties?

 

3. Kā jūs parasti cenšaties tikt ar šīm bailēm galā?

 

4. Kādu starpību, rodoties bailēm, dod ticība Dievam, ja vispār? Vai vispār domājat, ka Viņam rūp mūsu bailes un uztraukumi, kad saskaraties ar tiem dienas gaitā, ieskaitot darbā? Kāpēc jā vai nē?

 

Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Psalmi 118:6; Jeremijas 29:11,13; Filipiešiem 4:6-7; Pētera 1. vēstule 5:7; Jāņa 1. vēstule 4:4.

 

Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

 

 

Valters ir atnācisuz baznīcu

Rūdolfs ir atnācis uz baznīcu

Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 10 septembris 2018 07:48
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Sv Apr 21 @11:00 -
Dievkalpojums
Sv Apr 28 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 169 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk