VAI BIZNESA VIDĒ SVĒTUMS IR IESPĒJAMS? PDF Drukāt E-pasts

Pieņemsim, ka jūs mēģināt saprast, kādas īpašības ir svarīgākās darba devējam, darbiniekam, klientam vai piegādātājam. Kādas tās būtu? Šķiet, viegli minēt tādas kā talants, iemaņas, uzticamība un efektivitāte, tāpat vēl vairākas. Bet kā ar... svētumu?

Svētums? Dzirdot šo vārdu, uzburas reliģiozu cilvēku un rituālu ainas, iespējams, kādā norobežotā klosterī un rituālos, kuriem nav nekādas saistības ar ikdienas dzīvi un darbu. Bet patiesībā tam nav nekādas saistības ar patiesu "svētumu".

Jā, vienā no vārdnīcām svētums definēts kā īpašība vai stāvoklis, kad esi svēts. Kā sinonīmi minēti - svētības, dievbijība, pietāte, godbijība. Visiem šiem vārdiem, šķiet, nav nekādas saistības ar biznesa vidi, vismaz ne 21. gadsimtā. Bet nesen es dzirdēju lektoru, kurš izskaidroja, ka kā jau sakne (angļu val. holiness) norāda, svētums nozīmē tādas lietas kā - viendabīgumu, integritāti un kvalitāti.

Vai šajā kontekstā nebūtu vēlams "svētumu" atrast arī savos darba devējos, kolēģos, cilvēkos, kuri pērk mūsu preces vai pakalpojumus un tajos, kuri nodrošina mums nepieciešamos resursus? Vai nebūtu vēlams, ka citi šādas svētuma īpašības var atrast mūsos?

Man jāpiebilst, ka ir bijušas dažas reizes, kad esmu nodomājis: "Lūk, cilvēks, kurš parāda (demonstrē) svētumu." Tomēr dažādās situācijās karjeras laikā, sastopoties ar tūkstošiem cilvēku, daži ir parādījuši atšķirīgu, pat neierastu veselumu, integritāti, kvalitāti, pazemību, dedzību, godīgumu un sirsnību. Tas noteikti ietilpst iepriekšminētajos svētuma definīcijas ietvaros.

Tātad, kā lai mēs atbildam uz šo ideju? Kā atrast svētumu citos? Kā mēs varam, un vai vajag, to kultivēt sevī? Nav pārsteidzoši, ka Bībele piedāvā vairākus ieteikumus:

Atrodi un centies līdzināties cilvēkiem, kuri ir svētuma paraugs. Vai ir kāds, ko pazīstat un kuram piemīt šādas vērtības, kā veselums, integritāte, kvalitāte un citas, kuras varam iekļaut "svētuma" kategorijā? Ja jā, centieties pavadīt laiku kopā ar šo cilvēku, pat sekojiet viņam vai viņai kā mentoram vai skolotājam. Tad lūkojiet kļūt līdzīgi viņiem un pozitīvi ietekmējiet citus. "Un, ko jūs esat mācījušies un saņēmuši un dzirdējuši un redzējuši pie manis, to darait..." (Filipiešiem 4:9). "Un, ko tu esi dzirdējis no manis, daudziem lieciniekiem klāt esot, to cel priekšā uzticīgiem cilvēkiem, kas būs noderīgi mācīt atkal citus" (2. Timotejam 2:2).

Sekojiet savādākam domāšanas veidam. Mēs strādājam un dzīvojam vidē, kurā svētums šķiet kā sveša koncepcija. Apkārtējā pasaule cenšas mūs "iepresēt savā formā". Bet, apzināti darbojoties, mēs varam izturēt šo spiedienu un tiekties pēc augstākiem standartiem un domām, un rīcības. "Un netopiet šai pasaulei līdzīgi, bet pārvērtieties, atjaunodamies savā garā, lai pareizi saprastu, kas ir Dieva griba: to, kas ir labs, tīkams un pilnīgs" (Romiešiem 12:2).

Asignējiet spēku, lai kļūtu par svētu cilvēku. Bībele māca, ka tiem tiek dota jauna dzīve, jauna kapacitāte dzīvot tā, kā nav spējuši iepriekš. "Jūs par Viņu esat dzirdējuši un mācījušies tā, ka patiesība ir Jēzū, ka līdz ar agrākās dzīves veidu jums jāatmet vecais cilvēks, kas savu kārību pievilts iet bojā, un jāatjaunojas savā sirdsprātā" (Efeziešiem 4:21-23).

@2019. Roberts Dž. Tamasi ir autors grāmatām Business at Its Best: Timeless Wisdom from Proverbs for Today’s Workplace; Tufting Legacies; un līdzautors, kopā ar David A. Stoddard, The Heart of Mentoring, un rediģējis daudzas citas t. sk. Mike Landry sarakstīto Advancing Through Adversity. Roberta tīkla lapa ir www.bobtamasy-readywriterink.com, un katru otro nedēļu publikācija blogā: www.bobtamasy.blogspot.com


Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1. Kas jums nāk prātā, dzirdot vārdus "svētums" vai "svēts"? Vai esat satikuši cilvēku, kuru uzskatāt par svētu, vai kurš savā dzīvē demonstrē svētumu? Ja jā, aprakstiet, lūdzu, šo personu, kā tas izpaudās/izpaužas?


2.  Kā jūs domājat, kāpēc "svētums" ir tik neierasta "skaņa" mūsdienās, it īpaši darba vidē?

 

3. Ja esat Jēzus sekotājs, vai esat piedzīvojis jaunu dzīvi, kā to apraksta Bībele? Paskaidrojiet savu atbildi. Ja vēl neesat Jēzus sekotājs, vai neesat par to pārliecināts, vai ideja par jaunas dzīves, garīgi un pat līdz svētumam, piedzīvošana ir jums pievilcīga?

 

4. Vai jūs vēlētos kādu dienu tikt uzskatīts par svētu, cilvēku, kurš demonstrē svētumu arī darba vidē? Kā tas varētu izskatīties? Ko jūs domājat par atsevišķu svētuma īpašību attīstīšanu?

 

Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Jāņa 15:1-17; Romiešiem 6:4; 2. Korintiešiem 5:17; Galatiešiem 2:20; Filipiešiem 4:13; Kolosiešiem 3:1-10.

 

Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

 

 

Valters ir atnācisuz baznīcu

Rūdolfs ir atnācis uz baznīcu

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 21 janvāris 2020 23:22
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Cet Mar 28 @19:00 -
Zaļās ceturtdienas dievkalpojums
Pie Mar 29 @11:00 -
Lielās piektdienas dievkalpojums
Sv Mar 31 @07:00 -
Lieldienu rīta dievkalpojums
Sv Mar 31 @11:00 -
Dievkalpojums
Pir Apr 01 @12:00 -
Meklē Lieldienas VBD
Pie Apr 05 @19:00 -
Pateicību un lūgšanu vakars
Sv Apr 07 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 169 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk