Ziemassvēktu pasākumi

Ziemassvētku receptes PDF Drukāt E-pasts

Svētkos mājīguma sajūtu rada cilvēki, atmosfēra, mūzika, Dieva klātbūtne un arī klātais galds. Dažkārt katrai saimniecei pienāk brīdis, kad aptrūkstas idejas. Tad vienmēr ir jauki palasīt citu pieredzi.

Vai tu jau zini, ko pagatavosi saviem mīļajiem šajos svētkos?

!!!PAPILDINĀTAS!!!

Tad nu šoreiz varam iepazīties ar dažām gardām un saldām receptēm no Lāsmas Ašmes krājumiem. Šos gardumus Lāsmas ģimene ir īpaši iecienījusi Ziemassvētkos


+++ meklē zemāk JAUNAS receptes no Ingrīdas Miezes krājumiem!


 

Ziemassvētku kakao

 

Nepieciešams:
1 ēd.k. cukurs
1 ēd.k kakao
1 ēd.k ūdens
1 glāze piens
Kanēlis, kanēļa standziņas, kardamons

 

Pagatavošana:
Cukuru, kakao un ūdeni samaisa un silda, kamēr cukurs izkūst. Pienā ieber kardamonu, kanēli un uzkarsē. Pievieno cukura un kakao maisījumam, visu kopā vēlreiz uzkarsē. Ielej tasītē, pasniedzot tajā ieliek kanēļa standziņas.

 

 


 

Trifeles

 

Nepieciešams:
120 ml saldais krējums
350 g melnā šokolāde (4x 100g)
2-3 tējkarotes kakao
2-3 tējkarotes rums
Baltā šokolāde vai mandeles

 

Pagatavošana:
Katlā ielej saldo krējumu, pievieno rumu. 3.5 šokolādes tāfelītes sadrupina, kad tas izdarīts katlu ar saldo krējumu liek sildīties. Tiklīdz sāk vārīties, ņem nost no uguns un liek iekšā šokolādi. Samaisa viendabīgā masā un 2-3 stundas istabas temperatūrā ļauj atdzist un masai ir jāsacietē.
Pulverim: Atlikušo šokolādi sadrupina, sajauc ar kakao un mandelēm vai balto šokolādi. Ar tējkaroti ņem masu un saveļ bumbiņā, apviļā pulverī un liek uz šķīvja.

 

 


 

Tiramisu

 

Nepieciešams:
Dāmu pirkstiņi – 200 g
Mascarpone siers – 500g
Stipra kafija – 300 ml
Olu dzeltenumi – 2
Cukurs – 100 g
Saldais krējums – mazliet ;)
Rīvēta citrona miziņa
Kakao

 

Pagatavošana:
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pielej saldo krējumu. Kad cukurs izkusis pievieno pa daļām mascarpone sieru, līdz iegūst viendabīgu masu. Uzvāra kafiju un pievieno 3 tējkarotes cukuru. Ielej lēzenā traukā kafiju, lai atdziest un pievieno rīvēto citrona miziņu. Traukā kārto cepumus, kas iemērkti kafijā. Liek ar cukuroto pusi uz leju. Virsū tiem liek pusi krēma, tad atkal cepumus, kas iemērcēti kafijā un tiem pa virsu atlikušo krēmu. Virsū uzbirdina kakao.

 

 


 

Braunijs

 

Vajadzīgs:
(20x20 cm panniņa)
120g milti
170g sviests
130g tumšā šokolāde
300g cukurs
3 olas
1 tējkarote sāls
90 g nedaudz sasmalcinātu valriekstu (ja vēlas)

 

Pagatavošana:
1. Uz nelielas uguns, lēni maisot, ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Tad pievieno pusi cukura (150g) un vēl aptuveni pusminūti maisa un karsē, līdz cukurs pilnībā izkūst. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
2. Olas samaisa kopā ar atlikušo cukuru un iegūto masu sadala divās vienādās daļās. Vienā no tām ielej kausēto šokolādi, bet tai jābūt gana padzisušai, citādi olas sarausies kunkuļos. Atlikušo olu un cukura miksli saputo ar mikseri, lai tā masa dubultojas, un tad iemaisa šokolādes masā.
3. Miltiem pievieno sāli, izsijā caur sietiņu un iemaisa šokolādes masā. Pievieno riekstus, bet maisot nevajag pārcensties – tiklīdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās, maisīšanu beidz.
4. Panniņu ietauko ar sviesta piciņu. Ļoti ērti, ja panna ieklāj divas folija loksnes, tās ieliek krusteniski. Tad mīkla ne pa vienu sānu neizlīst cauri, nekas nepiedeg un brauniju ļoti viegli izcelt no pannas.
5. Brauniju liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos aptuveni 30-35 minūtes. To var pārbaudīt pēc 25 minūtēm, iebakstot ar koka irbulīti. Ja ir dažas mitras šokolādes drupačas, bet virsa sausa – gatavs!
6. Kad izņem no krāsns, ļauj vēl 10 minūtes atpūsties pannā, tad ceļ laukā, noņem foliju. Ja ļaus braunijam atdzist uz pannas, tā apakša kļūs mitra. Lai labi garšo!

JAUNUMS!

Žāvētu augļu ķīselis


Katliņā liek žāvētas melnās plūmes, gaišās un tumšās rozīnes, aprikozes, žāvētus ābolus, žāvētas dzērvenes, ķiršus aptuveni vienādās proporcijās, pārlej ar ūdeni un vāra aptuveni 5 minūtes. Pievieno iepriekš ar aukstu ūdeni sajauktu kartupeļu cieti, vēlreiz uzvāra. Nedaudz atdzisušu liek deserta traukā, dekorē ar putukrējumu.
Pasniedz aukstu ar vaniļas mērci.

 

 


JAUNUMS!

Ziemassvētku ābolu krēms


Žāvētus ābolus pārlej ar karstu ūdeni, atstāj uz 30 minūtēm. Tad ūdeni nolej un ābolus samaļ gaļas mašīnā. Sajauc ar saputotu putukrējumu un kanēli.
Pasniedz ar vaniļas mērci.

 

 

 


 

JAUNUMS!

ZIEMASSVĒTKU KŪKA „LĀCĪTIS ĶEPAINĪTIS”

 

Biskvītam vajadzēs: 3 olas, 1 glāzi cukura, 1 pac.cepamo pulveri, 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera, 150 g sviesta, 2/3 glāzes miltu, 1 glēzi samaltus riekstus (valriekstus vai ari kādus citus). Pēc vēlēšanās var pievienot arī vaniļu, kardamonu, maltas krustnagliņas, ingveru vai piparkūku garšvielas.

Krēmam vajadzēs: 200 g sviesta, 1 kārbiņu vārīta pilnpiena (ar cukuru).

Dekorēšanai: rieksti, šokolāde (glazūrai), vai arī vienkārši pūdercukurs.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno cepamo pulveri, kakao, izkausētu sviestu un rūpīgi izmaisa. Tad pievieno miltus, riekstus, garšvielas un vēlreiz rūpīgi izmaisa. Beigās iecilā saputotus olu baltumus. Biskvītu cep tortes formā. Gatavam ļauj atdzist, tad pārgriež, iegūstot 2 vai 3 ripas. Krēmam saputo sviestu, pa daļām pievienojot vārīto pilnpienu. Biskvīta ripām uzsmērē krēmu, kūku izdekorē un atstāj nogatavināties līdz nākamajai dienai.

Pēdējās izmaiņas: Svētdiena, 01 janvāris 2012 14:44
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Sv Mar 24 @11:00 -
Dievkalpojums
Sv Mar 31 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 176 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk