KAS IR JŪSU ATSKAITES PUNKTS? PDF Drukāt E-pasts
Autors KAS IR JŪSU ATSKAITES PUNKTS?   

Polārzvaigzne, spožākā zvaigzne Mazā Lāča zvaigznājā, ir ar neapbruņotu aci vislabāk saskatāmā zvaigzne. Gadsimtiem ilgi ceļotāji uz sauszemes un jūrās to ir izmantojuši, gan astronomisko ziemeļu noteikšanai, gan lai vadītos savos ceļojumos. Tas bija derīgi visiem: lietojot Polārzvaigzni kā atskaites punktu naktī, mēs viegli varējām palikt uz noteiktā kursa. Līdzīgā veidā dienas laikā mums var kalpot kompass. Dažam tas var būt kas jauns, jo mūsdienās, lai visātrāk un pa īsāko ceļu nokļūtu no punkta A uz punktu B, parasti tiek lietotas elektroniskas navigācijas ierīces.

Būtu gudri no mūsu puses, ja visās dzīves sfērās mēs sāktu ar atskaites punktu. Praktiski viss, ko darām personiskajā un darba dzīvēs, atkarīgs no atskaites punkta. Tas kalpo kā bāze mūsu ikdienas darbībām. Tas mums palīdz noteikt virzienu daudziem dzīves lēmumiem. Bet kā lai izvēlamies atskaites punktu? Vai tas ir pasaulīgs vai laicīgs? Vienalga, vai apzināmies paši to, vai arī nē, mēs visi attiecamies pret dzīvi vai nu no sekulārās, vai garīgās platformas. Tādēļ ļaujiet man uzdot jautājumu: Kas ir jūsu atskaites punkts?

Savā dzīves ceļojumā, ikdienā, mēs nevaram paļauties uz elektroniskajām ierīcēm, lai tās rāda ceļu. Mums nepieciešams morālais kompass, kam varam nešaubīgi uzticēties. Man jau daudzus gadus šāds morālais kompass ir Bībele, nemaldīgs Dieva Vārds. Vecās un Jaunās Derības 66 grāmatās esmu atradis atbildes uz visiem dzīves jautājumiem. Kopš tas man palīdz manā personīgajā ceļojumā, es vēršos pie Dieva Vārda katru dienu.

Agrāk savā dzīvē es paļāvos uz saviem spriedumiem, kuri balstījās uz to, ko redzēju savā apkārtnē. Es vēroju apkārtējo pasauli un centos darīt labāko, sekojot tiem, kurus uzskatīju par veiksmīgiem un savā jomā panākumus gūstošiem. Bet, kad es par savu Glābēju un Kungu saņēmu Kristu, es aptvēru, ka šīs pasaules vērtības un modeļi ir vairumā dzīves jomu neauglīgi. Kopš tā laika mana dzīve ir piepildīta ar mieru un prieku. Lietas, pēc kurām kādreiz dzinos, ir kļuvušas daudz mazsvarīgākas. Tagad es koncentrējos uz attiecībām ar Dievu un to, lai viss, ko daru, būtu Viņam patīkams.

1988. gadā Harvejs B. Makejs (Harvey B. MacKay) publicēja savu klasisko menedžmenta traktātu "Swim With the Sharks Without Being Eaten Alive." Ši 2005. gadā atjauninātā grāmata ir vērtīgs resurss gan maziem, gan lieliem biznesa centieniem. Vairums tajā piedāvāto principu nav jauni, daudzus no tiem var atrast Bībelē. Godīgi sakot, es daudz labāk pēc padoma uzreiz pa tiešo vēršos pie Salamana pamācībām. Tā kā tajā ir 31.nodaļa, tad sanāk pa vienai katrai mēneša dienai!

Es dodu priekšroku lasīt ķēniņa Salamana, Salamana pamācību autora, cilvēka, kurš tiek uzskatīts par visgudrāko cilvēku, kāds jebkad dzīvojis, vārdus. Viņš ir sarakstījis vairāk nekā 3000 pamācības. Tikai 1.nodaļā vien mēs varam izlasīt 33 pantus ar vērtīgām patiesībām, kuras pilnīgi noteikti var dot labumu to lasītājam. 7.pantā ir teikts: "Bijība Tā Kunga priekšā ir atziņas sākums. Ģeķi nonievā gudrību un pamācību."

Es iesaku jums, lai Dieva Vārds un Viņa Svētais Gars ir jūsu "Polārzvaigzne", lai jūsu dzīve uz zemes būtu piepildīta. Netopiet piemānīti ar šīs pasaules atskaites punktiem, kuri galu galā aizved pazušanā. Mums ir nepieciešama mūžības perspektīva visam, ko darām un visam, ar ko varam kļūt Jēzū Kristū!

@2020 Džims Lenglijs raksta jau vairāk kā 30 gadus, strādājot kā veselības apdrošināšanas aģents. Pēdējos gados viņa aizraušanās ar rakstīšanu pievērsusies viņa attiecībām ar Dievu. Viņa mērķis ir iedrošināt citus tuvoties. Džims ir ilggadējs CBMC biedrs un 2014. gadā sāka rakstīt "Fourth Quarter Strategies".

 

Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1. Vai varat skaidrās nakts debesīs atrast Polārzvaigzni? Vai jūs vai arī kāds kuru pazīstat, esat lietojuši to kā atskaites punktu ceļa virziena noteikšanai? Kā tas palīdzēja?

 

2.  Vai est ievērojuši, ka, gadiem ejot, tas, kas tiek uzskatīts par pareizu un kas nepareizu visās dzīves jomās, ieskaitot biznesa un profesionālo vidi, šķiet, mainās? Jūsuprāt, kādēļ tas tā notiek? Vai domājat, ka ideja par vienu, pastāvīgu atskaites punktu tam, kā dzīvojam savu dzīvi, gan personīgo, gan profesionālo, ir iespējams? Kāpēc jā vai nē?

 

3. Ko jūs domājat par ideju, ka par atskaites punktu jālieto Bībele? Kā tas attiecas tieši uz jums personīgi?

 

4. Vai pazīstat cilvēkus, kuri lieto Rakstus kā savu "Polārzvaigzni" visās dzīves jomās? Ko īpašu, ja vispār ko, saskatāt viņos?

 

Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Psalmi 25:1-5; Salamana pamācības 2:1-5; Salamans mācītājs 12:11-14; 1. Korintiešiem 1:27-31; Jēkaba 1:5-8.

 

Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 11 maijs 2020 23:05
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Pie Mar 29 @11:00 -
Lielās piektdienas dievkalpojums
Sv Mar 31 @07:00 -
Lieldienu rīta dievkalpojums
Sv Mar 31 @11:00 -
Dievkalpojums
Pir Apr 01 @12:00 -
Meklē Lieldienas VBD
Pie Apr 05 @19:00 -
Pateicību un lūgšanu vakars
Sv Apr 07 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 171 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk