KO VARAM MĀCĪTIES NO BECALEĒLA PDF Drukāt E-pasts
Autors KO VARAM MĀCĪTIES NO BECALEĒLA   

Daudzu gadu laikā esmu runājis ar vairākiem biznesa vides cilvēkiem, kuri maldīgi ticēja, ka viņiem jāatstāj šī vide un jākļūst par misionāriem vai mācītājiem, lai darītu tādu darbu, kas iepriecina Dievu. Tomēr Bībele stāsta ko citu. Interesants vīrs, vārdā Becaleēls, aprakstīts stāstā, ko varam izmantot kā ilustrāciju Dieva skatījumam uz profesionālā aicinājuma un ticības mijiedarbību.

1. Mozus grāmatā 35:30,31 mēs tiekam iepazīstināti ar Becaleēlu un varam lasīt: "Un Mozus sacīja Israēla bērniem: "Redziet, Tas Kungs ir aicinājis Becaleēlu, Ūrija dēlu, Hūra dēladēlu, no Jūdas cilts un ir to pildījis ar Dieva Garu, ar gudrību, izmanību un zināšanām visādiem darbiem." Becaleēls ir pirmā Rakstos minētā persona, kura piepildīta ar Svēto Garu. Interesanti, viņš nebija ne priesteris, ne pravietis. Viņam nebija oficiāla "reliģiska" amata. Tā vietā viņš bija amatnieks.

Bet Dievs neaicināja kalpošanā Becaleēlu vienu pašu. Tas Kungs zināja, ka darbam, kuram Viņš aicina - pabeigt Saiešanas telts iekšpusi, izgatavot piederumus svētdarbībām - būs nepieciešami vairāki cilvēki. Vajadzēja arī kādu, kurš varētu citus apmācīt, un Becalelēlam bija jāvada. "Arī spējas citus mācīt Viņš licis viņam sirdī, viņam un Oholiābam, Ahisāmeka dēlam, kas ir no Dana cilts" (1.Mozus 35:34).

Lasot vairāk par Becaleēlu, mēs atklājam, ka viņš bija ne tikai amatnieks un skolotājs, bet arī to, ka viņš bija ļoti daudzpusīgs. Viņam bija prasmes daudzos amatos, kamēr citiem tās bija ļoti specifiskas. Piemēram, gravētāji un zīmētāji. "Viņš tos ir pildījis ar sirds gudrību, tā ka tie var veikt dažādus griezēju un izšuvēju darbus zilā un sarkanā purpurā, no karmezīnā krāsotām dzijām un smalka auduma, ka tie var izpildīt dažādus darbus un izdomāt meistarīgu darbu metus" (1. Mozus 35:35). Becaleēlam piemītošā daudzpusība ļāva viņam būt par labu skolotāju speciālistiem.

Dievs Izraēla līderim Mozum deva sīkus aprakstus kā būvēt Saiešanas telti. Becaleēls, sadarbojoties ar Dievu, strādājot gan pats, gan kopā ar citiem, panāca izcilu rezultātu. Iznākums bija Saiešanas telts, kas ne tikai atbilda Dieva specifikācijām, bet arī atspoguļoja Viņa vīziju. Becaleēla amatniecības izcilība cilvēku sirdis atdarīja ekstrēmam devīgumam.

Mēs varam lasīt Mozus teikto: "Tad Mozus izziņoja visā nometnē pavēli: "Lai neviens vīrs vai sieva vairs nenes dāvanas svētnīcas darbam!" Tad tie mitējās nest, jo bija pietiekami visam darbam, lai to beigtu, un vēl palika pāri." (1. Mozus 36:6,7). Iedomājieties sevi, vadot tik svarīgu iniciatīvu, kas izsauc tik entuziastisku atbalstu, ka jāsaka: "Stop! Mums vairāk nevajag. Mums jau ir vairāk nekā nepieciešams!"

Šis piemērs ar Becaleēlu ir vairākus tūkstošus gadus sens, bet tas skaidri parāda Dieva vēlmi sadarboties ar mums Viņa darbos, vienalga, vai būvējot ēkas, veidojot biznesu, izstrādājot jaunus produktus vai pakalpojumus, vai arī jebkurā citā projektā, kādu varat iedomāties. Lai to izdarītu, mums nav jākļūst par mācītājiem vai misionāriem.

Apdomājiet: Dievs aicināja Becaleēlu kļūt par amatnieku, dodot viņam izcilas spējas. Dievam ir profesionālais aicinājums arī jums, jo tā ir patiesība attiecībā uz katru Viņa sekotāju. Ja Dievs jūs ir svētījis ar izcilām prasmēm, tad Viņš varētu būt arī jums devis spēju šis prasmes iemācīt citiem. Es vēlos jūs iedrošināt lūgt un vaicāt Dievam, vai Viņš vēlas, lai jūs ne tikai darāt, bet arī mācāt citus. Apdomājot iepriekšējo pieredzi, vai esat šaura profila vai plaša profila speciālists? To ir labi zināt, lai labāk sadalītu laiku. Apvienojot Dieva plānus ar jūsu izcilo darbu, būsiet pārsteigti, redzot citu devīgo atsaucīgumu!

@2020, Unconventional Business NetworkResource Center, Inc. Adaptēts ar "Integrity Moments with Rick Boxx," atļauju. Komentāri saistībā ar integritāti, raugoties no kristieša perspektīvas. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.unconventionalbusiness.org. Viņa jaunā grāmata: "Unconventional Business", nodrošina "Five Keys to Growing a Business God’s Way."

 

Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1. Vai jums ir teikts, vai arī esat ticējuši, ka, lai iesaistītos Dievam patīkamā darbā, jums būtu jākļūst par "profesionālu kristieti", tādu, kurš par kādu reliģisku amatu saņem algu? Kā jūs domājiet, kur šāda ideja radusies?

 

2.  Vai jūs ticat, ka Jēzus Kristus sekotājs, kurš strādā tā saucamo laicīgo darbu, baņķieris, ārsts, skolotājs, uzņēmējs vai inženieris, var būt tikpat nozīmīgi Dievam, kā tie, kuri dara garīgo darbu?

 

3. Mēģiniet iedomāties, kā jutās Becaleēls, vīrs ar brīnišķām daudzpusīgām iemaņām un prasmēm, kad tika izvirzīts ļoti kompleksam darbam, Saiešanas telts, Dieva slavēšanas vietas, izveidei. Kādas varēja būt viņa pirmās domas? Vai, jūsuprāt, viņš to uztvēra kā "svētu aicinājumu"?

 

4. Kā jūs uztverat savu pašreizējo darbu attiecībā pret Dieva aicinājumu jūsu dzīvei? Vai ticat, ka tas ir Viņa aicinājums jums, kaut vai tikai uz mirkli? Vai arī domājat, ka Viņš vēlas, lai maināt savu profesiju? Paskaidrojiet savu atbildi.

 

Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Salamana pamācības 14:23, 18:9; 22:29; 1.Korintiešiem 3:9; Efeziešiem 2:10; Kolosiešiem 3:17,23-24.

 

Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 07 aprīlis 2020 23:59
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Cet Mar 28 @19:00 -
Zaļās ceturtdienas dievkalpojums
Pie Mar 29 @11:00 -
Lielās piektdienas dievkalpojums
Sv Mar 31 @07:00 -
Lieldienu rīta dievkalpojums
Sv Mar 31 @11:00 -
Dievkalpojums
Pir Apr 01 @12:00 -
Meklē Lieldienas VBD
Pie Apr 05 @19:00 -
Pateicību un lūgšanu vakars
Sv Apr 07 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 175 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk