DUSMU UN SKAĻUMA PASAULĒ IZVĒLIETIES MIERĪGUMU UN KLUSUMU PDF Drukāt E-pasts
Autors DUSMU UN SKAĻUMA PASAULĒ IZVĒLIETIES MIERĪGUMU UN KLUSUMU   

Uz sarunu šovu ar emocionālu tēmu bija uzaicināti trīs viesi. Diskusija divu viesu un vadītāja starpā tā uzkarsa, ka viņi sāka viens uz otru kliegt. (Es zinu, ka mūsdienu raidošajos medijos tā šodien ir gandrīz vai norma, bet gribu izcelt to,

kas notika turpinājumā.)

Galu galā, kad kliegšana bija turpinājusies vairākas minūtes, vadītājs to apturēja, jautājot trešajam viesim, kurš bija klusējis, kāds ir viņa viedoklis. Viņa mierīgie un pārdomātie vārdi pēkšņi haosā ieviesa kārtību. Un ne tikai, viņa uzvedība lika viņam izskatīties uzticamākam nekā citiem ar viņu spalgo kliegšanu.

Mūsdienu pasaulē ar trokšņiem, kas nāk no visām pusēm, daži domā, ka uzvar tas, kurš kliedz visskaļāk. Bet patiesībā mierīga un savaldīga komunikācija joprojām ir visefektīvākā un vairumā gadījumu nodrošina vislielāko ietekmi.

Tas nebūt nav jauns atklājums. Bībelē, grāmatā, kuru daudzi uzskata par labāko rokasgrāmatu biznesam un profesionālajai darbībai, ir daudz teikts par runāta vārda spēku, vājumu un slazdiem. Piemēram, Salamana pamācībās 15:1 teikts: "Miermīlīga atbilde apklusina dusmas, bet skarbs vārds izraisa lielu niknumu." Citā pantā teikts: "Zinīga sirds māca savu muti un vairo uz savām lūpām atzīšanu" (Salamana pamācības 16:23).

Šie padomi nav noderīgi tikai TV un radio šoviem. Pirms daudziem gadiem sabiedrības līderi tikās lielpilsētā, lai diskutētu par iespēju pieteikties Vasaras Olimpisko spēļu rīkošanai. Diskusija izvērtās negatīvi, vairums dalībnieku koncentrējās uz iespējamām problēmām, kas varētu rasties, uzņemot šādu lielu pasākumu.

Kad tikšanās jau ritēja vairāk nekā divas stundas, sarunas vadītājs vērsās pie viena no jaunākajiem grupas dalībniekiem. Šis cilvēks vēl nebija izteicis nevienu komentāru, tādēļ moderators jautāja: "Ted, jūs neesat vēl neko teicis. Ko jūs par šo visu domājat?" Visiem apklustot un gaidot, viņš mierīgi un klusi atbildēja: "Kur nav vēršu, tur sile tīra."

Bija pagājušas tikai divas vai trīs minūtes, bet šķita, ka stundas, kuru laikā visi pārdomāja, ko Teds bija pateicis. Pēkšņi viens sajūsmināti izsaucās: "Ziniet, viņam ir taisnība!" Un no šī brīža sarunas gaita pilnībā izmainījās. Teds nepateica, ka viņa atbilde ir tiešs citāts no Bībeles, Salamana pamācībām 14:4, bet tas, ko viņš bija domājis, bija pilnīgi skaidrs - nav mēslu, nav piena. Vai to pārvēršot ar darba vidi saistītos terminos - lai sasniegtu ko svarīgu, jums jābūt gatavam uz neizbēgamām pārmaiņām.

Rakstos mums teikts, ka Dievs komunikācijai ar Saviem cilvēkiem izvēlas mierīgu veidu, nevis kliegšanu vai dramatiskus paziņojumus. 1. Ķēniņu 19 mēs lasām par Eliju, kuru Dievs izmantoja virknē brīnumu. Vēlāk, fiziski un emocionāli iztukšots, pravietis bēga no ļaunās, viņu nogalināt alkstošās, ķēniņienes Jezabeles. Pēc atpūtas un atspirdzinājuma, Elija gaidīja jaunus Dieva norādījumus. Tad nāca spēcīgs vējš, tad zemestrīce. 12. pantā mums teikts: "Un pēc zemestrīces bija uguns. Bet Tas Kungs nebija ugunī. Bet pēc uguns - lēna balss."

Dievs izvēlējās ar Eliju komunicēt caur klusiem vārdiem, kurus var sadzirdēt tikai uzmanīgs pravietis. Mums visiem, darba vidē esošiem, vēstījums ir vienkāršs - lai pārdotu ideju vai produktu, dažkārt kluss čuksts ir labāks nekā kliedziens. Un, ja jūs lūdzaties par svarīgu lēmumu, iespējams, Dievs vēlas, lai gaidāt Viņa čukstu.

@2020, Unconventional Business NetworkResource Center, Inc. Adaptēts ar "Integrity Moments with Rick Boxx," atļauju. Komentāri saistībā ar integritāti, raugoties no kristieša perspektīvas. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.unconventionalbusiness.org. Viņa


jaunā grāmata: "Unconventional Business", nodrošina "Five Keys to Growing a Business God’s Way."

 

Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1. Kā jūs reaģējat, novērojot divu vai vairāku cilvēku dusmīgu, skaļu vārdu apmaiņu, vienalga, sarunu šovā vai biznesa tikšanās laikā?

 

2.  Jūsuprāt, kāpēc dažiem cilvēkiem šķiet, ka, jo skaļāk viņi kliegs, jo vairāk pārliecinās vai ietekmēs tos, kuri nepiekrīt? Vai piekrītat, ka tā ir? Paskaidrojiet savu atbildi.

 

3. Vai varat atcerēties kādu gadījumu, kad viedoklis tika komunicēts efektīvi un klusā, mierīgā veidā? Vai šāds veids kādreiz ir bijis efektīvs arī jums?

 

4. Vai ir tā bijis, ka Dievs ar jums komunicējis par kaut ko ļoti svarīgu, darot to mierīgā veidā, pat čukstus? Ja jā, kāda bija šī pieredze un kā jūs reaģējāt?

 

Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Salamana pamācības 16:24, 17:14,28, 18:13,21, 21:23, 22:11, 25:11,15; Mateja 5:3-8.

 

Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 04 maijs 2020 21:34
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Cet Mar 28 @19:00 -
Zaļās ceturtdienas dievkalpojums
Pie Mar 29 @11:00 -
Lielās piektdienas dievkalpojums
Sv Mar 31 @07:00 -
Lieldienu rīta dievkalpojums
Sv Mar 31 @11:00 -
Dievkalpojums
Pir Apr 01 @12:00 -
Meklē Lieldienas VBD
Pie Apr 05 @19:00 -
Pateicību un lūgšanu vakars
Sv Apr 07 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 189 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk